Se Lendify-kontot hos Avanza

Avanza har gjort stora förändringar i sitt gränssnitt, och en av de större nyheterna är att du kan se alla dina innehav — även hos andra aktörer.

Till och från har Avanza misslyckats med sina förändringar på webben, där menyer förstörs eller andra mindre fel i gränssnittet sabbar upplevelsen.

När de nu gör en större förändring av hela sitt gränssnitt är det dock inget misstag alls, utan istället riktigt, riktigt bra — det ser modernt ut, är enkelt att överblicka och är dessutom både logiskt och snabbt.

Lägg till andra konton

En av nyheterna i det nya gränssnittet är att du kan lägga till dina konton hos helt andra aktörer än Avanza, så att du snabbt får en överblick över ditt totala sparkapital.

Man passar även på att lägga in en liten blänkare om att man kan flytta alla värdepapper som ligger i ISK till Avanza istället för den externa aktören; hela syftet med funktionen hos dem, absolut, men jag tycker ändå det är riktigt schysst att kunna se majoriteten kapital på ett och samma ställe.

Så gör du

För att ansluta andra banker eller finansiella aktörer till ditt konto hos Avanza gör du följande:

  1. I det nya gränssnittet klickar du på Min ekonomi till vänster.
  2. Scrolla ner och klicka på Lägg till: Konton från annan bank till höger om din kontoöversikt, längst ner.
  3. Välj nu den bank eller annan aktör som du vill hämta innehaven från.
  4. Signera med Mobilt BankID för att godkänna inläsningen av ditt kapital.

Nu är du klar!

Under bankerna finns något som kallas "Andra aktörer", och där hittar vi både investeringsplattformen Pepins och Lendify.

Med största sannolikhet kommer det ytterligare aktörer framöver, som exempelvis P2P-plattformen Brocc.

Bättre än konkurrenterna

Funktionen i sig är inte unik, men de gör den oändligt mycket bättre än sina konkurrenter — det går riktigt smidigt att lägga till alla konton, och det märks knappt någon laddningstid alls.

Hos min "vardagsbank" SEB har jag försökt lägga in mina konton också, men den hänger sig fullständigt när jag lägger till Avanza, och vägrar hämta innehaven från Nordea sedan den första hämtningen — det går alltså inte att uppdatera längre.

Förhoppningsvis fixar SEB problemet ganska snart, men till dess kör jag helt enkelt Avanza.

Detaljer

  • Namn: Avanza Bank Holding
  • ISIN: SE0000170110
  • Senaste kurs: 73,70 SEK
  • Utdelning: 10,50 SEK
  • Direktavkastning: 2,85 %

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Avanza Bank HoldingAZA
 SEB ASEB A
 SEB CSEB C
 Nordea Bank AbpNDA SE

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.