Slösat pengar på ett PlayStation 4

Föll offer för mellandagsrean, vilket minst sagt hör till ovanligheterna — som tur är kan jag skylla på sjukdom. Kanske.

Ett utmärkt sätt att inte få passiva inkomster är ju att bränna sina intjänade pengar på hemelektronik, men när min självömkan inte visste några gränser mellan jul och nyår inhandlades ett PlayStation 4 Pro tillsammans med vad som ska vara världens bästa spel.

Upprinnelsen

Dagarna innan julafton började yours truly känna sig lite krasslig — lungorna kliade lite vid djupare andetag och halsen började tjockna. Rösten sänktes ett oktav och kidsen började göra narr av sin upphovsmakare. En så kallad mancold fastställdes av den självutnämnde läkaren.

Dagen innan julafton går sedan vår diskmaskin sönder, eller rättare sagt, den börjar bete sig märkligt och visa mystiska felkoder. Pumpar fungerar som de ska, vatten kommer in och pumpas it, men den vill inte arbeta.

Ett snabbt telefonsamtal till Bosch senare är en servicetekniker inbokad — och han dyker upp den andra januari 2019!

Här ville jag då tacka livet lite extra — att diska för hand med fyra barn när man är frisk är illa nog, så hoppet rann så sakteliga ifrån mig; samtidigt som diskberget växer ska hustru och barn dessutom baka julgodis, bullar och kola. Låt oss säga att det blir en del disk. Att Bosch inte hade någon tekniker ledig över jul och nyår borde jag kanske förstått, men jag hoppades ändå att de hade någon typ av jour.

På julafton mår jag aningen bättre och rycker upp mig, tar på skjortan samt uppmanar anländande gäster i förväg att smittorisk föreligger. Ingen av gästerna bryr sig — det är ju jul! — och snart är vi 14 personer som kalasar julbord utan diskmaskin. Som grädde på moset börjar jag framåt kvällen känna att jag blir allt sämre, eftersom jag hållt igång bra mycket mer än jag egentligen orkade.

Händelsen

Spola framåt några dagar efter julafton då jag fortsätter vara "lagom" sjuk, även om jag blivit sämre — ingen feber, men hostar, nyser och låter bedrövligt — då Prisjakt-appen hör av sig och glatt meddelar att PlayStation 4 Pro, som jag lagt in en bevakning på sedan urminnes tider, nu sjunkit i pris. Konsollen har dessutom redan tagit slut i alla butiker utom en, så passa på.

Sjukhjärna som jag hade tog jag så klart detta som en fråga om liv och död, och surfade raskt in på den sista webbshoppen för att beställa hem ett exemplar tillsammans med spelet jag suktat efter sedan det släpptes 2013; The Last of Us.

Häromdagen fick jag stå mitt kast och hämta ut paketet från Direkten — en kedja som förresten ägs av Axfood — och jag kan snabbt konstatera att även om jag hållt mig borta från allt vad spel heter sedan vår första dotter föddes 2011 är det något speciellt med just TV-spel; det är socialt på ett sätt som varken mobilspel eller datorspel aldrig kan vara.

Reflektioner

När serviceteknikern från Bosch till slut dök upp här hemma i onsdags insåg jag att jag kanske bör byta yrke — han tog betalt lite mer än en Johnson & Johnson för sitt arbete på mindre än fem minuter; det var bara en gummipackning som torkat ut, som nu byttes till silikon.

Hur som helst. Så här i efterhand är jag ganska nöjd med inköpet, mest eftersom barnen sitter och skriker av glädje till de mängder av gulliga plattformsspel som finns tillgängliga på PlayStation Store.

Även om jag allra helst hade sett pengarna gräva fram utdelningar på börsen är det inte fy skam att ha en riktigt bra underhållningslåda som denna i vardagsrummet.

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 AxfoodAXFO
 Johnson & JohnsonJNJ

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.