Snart gratis handel hos Nordnet

Varje månad kan man handla börshandlade fonder utan courtage hos Nordnet, och så här i tider med börsnedgång är det extra viktigt att fortsätta spara.

Att minska utgifter i vardagen går hand i hand med att minska avgifter i ditt sparande, och hos Nordnet finns det en tjänst där du kan handla populära börshandlade fonder helt utan courtage.

När nu världens börser vänder neråt kan många bli extra oroliga att förlora sina pengar — välj då det säkrare alternativet än enskilda aktier; att investera bredare i börshandlade fonder. Risken att ett enskilt bolag sänker hela portföljen minskar rejält när de viktas till en begränsad del av din portfölj.

Lägg upp ditt sparande

I tjänsten Månadsspar ETF väljer du hur mycket du vill handla för varje månad, och så upprepas sedan dina köp varje månad. Nästa köptillfälle är torsdag den 5 mars 2020, så passa på att lägga upp ditt månadsspar senast imorgon, onsdag 4 mars, för att hinna få igenom dina köp för månaden.

Upplägget är så enkelt det kan bli;

  1. Bli kund hos Nordnet om du inte redan är det
  2. Klicka på "Mina sidor" och välj "Månadsspar"
  3. Välj "Starta sparande i ETF:er"
  4. Välj nu de börshandlade fonder du vill ha samt ange hur mycket du vill handla för
  5. Spara månadssparandet genom att klicka på "Starta månadsspar"

Nu är du igång, och köpordrarna kommer att upprepas den 5:e varje månad — helt utan att det kostar dig något i avgifter, som courtage eller provision. Minsta köpbelopp är 500 SEK.

Skulle den 5:e inträffa på en helgdag flyttas handelsdagen framåt till nästkommande bankdag, så ditt avgiftsfria köp genomförs oavsett.

Mina tips

Det finns mängder av börshandlade fonder att välja mellan i tjänsten Månadsspar ETF, så för enkelhetens skull har jag därför sammanställt dem i en lista — komplett med marknad, avgift, valuta och eventuell utdelning.

Min egen favorit är — som många av er redan vet, men det tål att upprepas — den nordiska fonden Xact Norden Högutdelande, där du fått en bred exponering mot många populära bolag runt om i Norden, och som dessutom börjar betala utdelning varje kvartal framåt nästa år.

Om du vill ha en idé om vilka aktier som ingår i fonden har jag även skapat en en lista över innehaven i Xact Högutdelande — som du ser är det många stora bolag, och alla med sund viktning.

Utöver den finns exempelvis även iShares MSCI USA Quality Dividend, men ta en titt i den fullständliga listan så hittar du säkert någon som verkar intressant för just ditt eget tycke och smak.

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Xact Norden HögutdelandeXACTHDIV
 iShares MSCI USA Quality Dividend UCITS ETF USD DistQDVD

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.