Snart köpläge i Apple?

Trump ställer till med oreda igen, men för en gångs skull är det välkommet. Lite.

Världens märkligaste president uttalar sig återigen luddigt om specifika företags produkter, vilket påverkar Apple i den amerikanska efterhandeln.

Bruset om att tullbelägga konsumentelektronik från Kina med 10-25 % har pågått i flera månader, så inget nytt under solen egentligen. Däremot har Trump nu påstått att det är ”osannolikt” att han låter bli — produkterna är ju inte tillverkade i USA, som de ju ska...

Köpläge Apple?

Så vad händer? Efterhandeln visar ett tapp för Apple på -1,4 % bara efter det här senaste uttalandet. Perfekt — kör bara. Jag sitter redo med fingrarna på knappen!

Just Apple är ett bolag jag aldrig tyckt att det varit köpläge i — de har alltid känts ganska dyra, och jag har inte riktigt insett potentialen över tid, tyvärr. Så här i efterhand har jag gått miste om en ganska så fin resa, samtidigt som deras PE-tal har hållits lågt hela tiden, eftersom de tjänar så snuskigt mycket pengar.

Apple står tillsammans med Microsoft ut bland techbolagen då de trots sin enorma tillväxt de senaste åren fortfarande har en ganska skälig utdelning. Visst, nuvarande direktavkastning på 1,51 % i Apple är inget att dregla över, men ge det lite Kina-tariffer och dalande iPhone-försäljning så ska vi nog se att kursen hoppar ner några nivåer till.

De höjde dessutom utdelningen med över 15% i maj, så nog finns utdelningstillväxten där. Om man bara kunde ta sig in billigare...

Till slut kanske det är läge att hoppa på, och då finns det nästan bara en person att tacka — Trump! Och det trodde jag faktiskt aldrig!

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Apple IncAAPL
 Microsoft CorpMSFT

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.