Spotify lanserar Duo

För de som inte behöver ett helt familjeabonnemang, men som ändå vill få ett lägre pris, lanserar nu Spotify ett nytt abonnemang — säg hej till nya Duo.

Den svenskgrundade musikjätten Spotify fortsätter att försöka skapa lukrativa erbjudanden för att locka fler och fler abonnenter till tjänsten.

Utöver Familjeabonnemanget, där du kan samla sex olika Premium-konto i ett och samma abonnemang och komma undan med överkomliga 169 SEK per månad, finns sedan tidigare Student- och Individual-abonnemang — och nu även Premium Duo.

Abonnemang

Sammanlagd finns det nu fyra olika Premium-abonnemang hos Spotify, som skiljer sig en del i vilka funktioner de har och — så klart — hur hög deras månadskostnad är.

. Ind. Duo Family Student
Pris 99 139 169 49
Konton 1 2 6 1
Offline Ja Ja Ja Ja
Reklamfritt Ja Ja Ja Ja
Mix-funktion Nej Ja Ja Nej
Kids-app Nej Nej Ja Nej

För en familj är det självklara valet fortfarande Family-abonnemanget, som ger en hela sex stycken Premium-konton för 169 SEK per månad, vilket faktiskt är ett riktigt bra pris — speciellt om man jämför med vanliga Premium för 99 SEK per månad.

Att Duo landar på 139 SEK känns både helt okej och lite fel — det är fortfarande bättre än 198 SEK per månad, så klart, men jämfört med Family och dess sex Premium-konton för 169 SEK känns 139 SEK lite för nära i pris för att bara ge två konton.

Kontroll av hushåll

Spotify själva påstår att de har ganska hårda kontroller för att säkerställa att samtliga konton som ligger under ett familjeabonnemang faktiskt bor på samma adress.

Vi har dock aldrig behövt göra något annat än att bekräfta att vi faktiskt bor tillsammans — mig veterligen har inga specifika kontroller för detta gjorts, men det kanske sker automatiskt mer hjälp av platstjänster i telefonen eller liknande.

Huruvida samma typ av kontroll gäller även för Duo-abonnemanget vet jag inte, men jag antar det — annars skulle ju alla skaffa Duo-abonnemang tillsammans med sina vänner eller.

Separata konton

En sak som är ovärdelig med att ha ett familjekonto, förutom det faktum att flera kan lyssna samtidigt, är att det faktiskt är separata konton som ligger under ett "paraply" där man betalar mindre — jag slipper alltså ha Dolly Style och Sean Banan bland mina mest populära låtar, trots att barnen lyssnar på dem varje dag.

Detta gör också att du kan ha dina egna spellistor där du samlar all musik som du själv vill lyssna på, och slipper se andras musik skräpa i spellistor på ditt konto. Skulle du vilja spela musik från alla konton finns även Family Mix, där låtar från alla medlemmar blandas. Denna funktion finns även för Duo, då den kallas för Duo Mix.

Detaljer

  • Namn: Spotify Technology SA
  • ISIN: LU1778762911
  • Senaste kurs: 255,50 USD
  • Utdelning: 0,00 USD
  • Direktavkastning: 0,00 %

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Spotify Technology SASPOT

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.