Spotify stäms av Warner Music

Stopp i expansionsplanerna i Indien för Spotify när Warner Music sätter ner foten.

Efter en längre tids förhandlingar rörande musiklicenserna i indien gör Spotify ett försök att kringgå traditionell licensiering för att istället luta sig mot en indisk lag som ger alla radiostationer rätt att spela musiken.

Spotify är dock ingen radiostation, och bolaget har nu stämts av Warner Music i Indien i ett försök att sätta stopp för sidospåret.

Tidigare delägare

Warner Music var tidigare ett av de fyra skivbolag som var delägare i Spotify, fram tills i augusti 2018, då de sålde hela sitt innehav — till ett värde av 504 miljoner USD.

Hur som helst är det nu upp till en indisk domstol att avgöra huruvida Warner eller Spotify har rätt inför lanseringen i Indien.

Oavsett vilket känns det som ett ganska ruttet beslut av Spotify att försöka kringgå avtalstecknandet på det här viset — med all sannolikhet ingenting som förbättrar relationen med Warner Music framöver.

Detaljer

  • Namn: Spotify Technology SA
  • ISIN: LU1778762911
  • Senaste kurs: 151,98 USD
  • Utdelning: 0 USD
  • Direktavkastning: 0 %

Jag äger inga aktier i Spotify, och har inga planer på det heller — skulddrivna förlustmaskiner utan utdelningar är ingenting för mig.

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Spotify Technology SASPOT

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.