SSM prissänker nybyggda bostadsrätter

Rör sig inte om en nedgång av bostadspriserna utan en ”rabatt för unga”, enligt SSM.

Intresset för överprissatta nybyggda bostadsrätter svalnar allt mer, och bostadsutvecklarna får ta till nya knep för att sälja dem överhuvudtaget.

Nu meddelar alltså SSM att en rabatt erbjuds om man går med på att köpa deras bostäder.

Inte för alla

Är du under 30 år får du nu en rabatt på halva ”kontantinsatsen”, alltså 7,5 % av bostadens värde, eller drygt 300 000 kr vid köp av lägenhet för 4 miljoner.

Det faktum att de bara riktar sig till yngre ska dock inte tolkas som generositet — snarare tror jag det handlar om att det är den grupp som just nu har mest bråttom in på bostadsmarknaden (”fear of missing out”) samtidigt som de kanske går på erbjudandet och tror att det rör dig om en bra deal.

Om bostadsutvecklarna kan ge en rabatt på 300 000 kr i början av en avmattad bostadsmarknad, fundera då en stund på var priserna hamnar vid ytterligare nedgång, och dessutom i lågkonjunkturen som närmar sig (enligt alla utom Riksbanken).

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 SSM HoldingSSM

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.