Startdatum för Disney+

Disney bekräftar att deras utmanare till Netflix och HBO slår upp dörrarna i höst — kriget om exklusivt innehåll kan därmed börja på allvar.

Den nya streamingtjänsten, som har fått namnet Disney+, kommer att kosta 6,99 USD per månad — vilket är lägre än både Netflix och HBO — och slår upp dörrarna den 12 november 2019.

Exklusivitet

Så snart tjänsten öppnar kommer Disney ha exklusiv tillgång till alla filmer och serier från både Lucasfilm, Marvel, Fox, Disney själva och Pixar.

Det spelar ingen roll om det rör sig om Star Wars, Indiana Jones, Iron Man, Lejonkungen, Captain America, Frost, 24, X-Men, Avengers, Insidan Ut, Bilar, Modig, Simpsons eller Aladdin — alla kommer finnas hos Disney+.

Förstår ni hur bra och hur mycket content det rör sig om? Det är nästan svårt att greppa, så tung som deras lineup är.

Konkurrens

Tjänsten Netflix, vad de gjort för marknaden och deras inköpta content i all ära, men deras egna filmer är ren skit — och de har dessutom inte producerat en bra serie på hur lång tid som helst.

Att de börjar bli desperata är bara förnamnet, och blir väldigt tydligt när de rent av plagierar filmer bara för att fylla sin egen tjänst med material. Om det är bra eller ej spelar ingen roll, bara det liknar någon annan populär film tillräckligt mycket.

Ser man på marknadssituationen med objektiva ögon är det bara HBO som kan utmana Disney+ rent innehållsmässigt; det finns ingen serie idag som mäter sig med Game of Thrones, och de har visat sig kunna producera enormt kvalitativa serier väldigt länge.

Det enda HBO saknar är faktiskt bra filmer, men eftersom de marknadsför sig som "The Home of Series" misstänker jag att de anser att deras fokus inte är film.

Aktien

Aktien Walt Disney Co, som den heter sedan de köpte upp Fox, steg över 11 % på nyheten om att de lanserar Disney+ till ett lägre pris än konkurrenterna — något de dessutom offentliggjorde samtidigt som de släppte trailern till Star Wars IX.

Nästan irriterande kaxigt gjort, men både offentliggörandet och trailern var av absoluta toppklass, så det fanns ingenting att klaga på.

Jag äger Disney sedan en tid tillbaka och har fått en fin avkastning hittills. Den största potten ligger i barnens kapitalförsäkring, där den kommer få ligga och gro i många år framöver.

Detaljer

  • Namn: Walt Disney Co
  • ISIN: US2546871060
  • Senaste kurs: 132,01 USD
  • Utdelning: 1,76 USD
  • Utdelning per halvår: 0,88 USD
  • Direktavkastning: 1,33 %

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Walt Disney CoDIS
 Netflix IncNFLX

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.