Stora Enso startar skogsdivision

Större fokus på skog framöver för massa- och pappersproducenten Stora Enso.

Det finska skogsindustribolaget Stora Enso meddelar att man kommer fokusera mer på skogsinnehaven under 2020, och skapar därför en specifik division för detta; "Forest". Divisionen kommer att rapporteras separat och det kommer därmed bli enklare att följa ett av bolagets mest intressanta områden.

Stora Enso äger sedan tidigare 70 % av svenska Bergvik Skog Väst AB och 41 % av finska Tornator, vilket tillsammans blir över 1 363 000 hektar skog bara i Sverige och Finland. Utöver det äger bolaget även skog i Brasilien, Kina, Uruguay, Laos och Ryssland.

Volatil aktiekurs

Aktiekursen för Stora Enso har fallit en del det senaste året, och är just nu ner ca 32 % sedan precis ett år sedan. Blickar vi tillbaka längre än så ser vi dock ganska snabbt att det inte är någon fara, utan kursen återhämtar sig relativt snabbt när den har fallit.

Oavsett vilket gör aktiekursens nedgång att man kommer in lite billigare i bolaget. Med en direktavkastning på omkring 4,5 % och en ljus framtid med moderna förnyelsebara produkter fortsätter jag köpa Stora Enso varje månad.

Detaljer

  • Namn: Stora Enso
  • ISIN: FI0009007611
  • Senaste kurs: 114,00 SEK
  • Utdelning: 5,176 SEK
  • Direktavkastning: 4,54 %

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Stora Enso ASTE A
 Stora Enso RSTE R
 Stora Enso Oyj RSTERV
 Stora Enso Oyj ASTEAV

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.