Succéstart för Disney+

Den nya streamingtjänsten Disney+ har nu öppnat i Nordamerika, och Disney meddelade rekordsiffror redan efter dag ett.

När Disney meddelade att de skulle samla allt sitt material — totalt över 600 titlar från de olika dotterbolagen Pixar, Fox och Marvel — under ett och samma tak var det många som insåg att det skulle bli stort.

Bolaget meddelar nu att man redan dag ett har nått över 10 miljoner användare, vilket förvånade både mig och marknaden i stort; visst att jag tänkte att det skulle gå bra för dem, men inte riktigt så här bra. Som det ser ut nu kan det bli riktigt tufft för andra tjänster att stå emot.

Aktien upp på siffrorna

Disney hoppade upp från 137,07 till 144,15 USD efter siffrorna på prenumeranter efter streamingtjänstens första dag, vilket motsvarar en höjning på 5,17 % — inte illa när marknadsvärdet redan är över 250 miljarder USD.

Direktavkastningen tar sig en liten törn allt eftersom aktien tar ny mark, och är nu nere på 1,22 %, men därmed inte sagt att man det är för sent att gå in — aktiekursen har gått som tåget de senaste åren, och än syns inga hinder på vägen.

Inte bara gamla titlar

Det är inte bara bolagets gamla material som lockar kunder till den nya tjänsten; även nya serier som Star Wars-spinoffen The Mandalorian (som redan fått riktigt bra omdöme på IMDb), Marvel-serien The Falcon and The Winter Soldier och de två ytterligare Star Wars-serierna om Cassian Andor samt Obi-Wan Kenobi.

Mina barn har redan börjat tjata på mig att skaffa tjänsten för att de ska kunna se sina favoritfilmer, som just nu är de tre Descendants-filmerna. De har sänts på Disney Channel, men finns inte kvar på Play utan släpps så klart på Disney+ när det kommer till Sverige — förhoppningsvis under det första kvartalet 2020.

Detaljer

  • Namn: Walt Disney Co
  • ISIN: US2546871060
  • Senaste kurs: 144,67 USD
  • Utdelning: 1,76 USD
  • Utdelning per halvår: 0,88 USD
  • Direktavkastning: 1,22 %

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Walt Disney CoDIS
 Netflix IncNFLX
 Telia CompanyTELIA

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.