Top Toy i konkurs

Leksaksaffärerna BR och Toys ’R Us hotas när Top Toy ansöker om konkurs.

Så var det alltså bekräftat — den sedan tidigare annonserade rekonstruktionen har misslyckats, vilket resulterar i konkursansökan för Investor-ägda leksaksjätten Top Toy.

Även om Toys ’R Us har varit dödsdömt sedan hur länge som helst — jag minns när jag var liten och deras butiker redan då stod tomma om dagarna — tycker jag BR-butikerna i Stockholm för det allra mesta är proppfulla med stressade föräldrar, men jag antar att det på mindre orter är betydligt glesare i butikerna.

Vi själva har i år handlat mängder av julklappar på just BR, där de har haft riktigt bra erbjudanden — antagligen för bra, inser man i efterhand. Man kunde köpa stora Lego-samlingar i deras ”3 för 2”-erbjudanden, och de hade utöver det 25 % rabatt långa perioder.

Synd för oss som äger Investor, men förhoppningsvis går konkursen smidigt med någon intressent som kan återuppliva skutan och styra den i rätt riktning.

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Investor AINVE A
 Investor BINVE B

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.