VD för SkiStar avgår — säljer alla aktier

Under gårdagen meddelade Skistar att nuvarande VD, Mats Årjes, lämnar sin post — och nu säljer han hela sitt innehav i bolaget.

Sveriges största bolag inom skidturism blir av med VD och en av sina storägare när Mats Årjes gör exit.

Säljer alla aktier

Mats Årjes säljer som sagt hela sitt innehav i Skistar, vilket innebär att han säljer 641 000 aktier — ungefär 0,8 % av de totala aktierna i bolaget — till ett värde av 75 miljoner SEK.

Köpare är bolagets näst största ägare, familjen Erik Paulsson, som efter affären äger över 18 miljoner aktier, vilket motsvarar 23,3 % av det totala aktiekapitalet i bolaget.

Oklar anledning

Någon specifik anledning till varken avhopp eller försäljning av aktier verkar inte vara offentlig ännu, men man kan ju spekulera i att han inte är överens med styrelsen om vilken riktning bolaget tar inför framöver.

Om det sedan rör sig om exempelvis OS-engagemang eller liknande låter jag vara (nästan) osagt.

Äger ej

Jag äger inga aktier i Skistar, även om de har en bra marknadsposition och goda framtidsutsikter — om man räknar bort eventuella väderförändringar.

Jag själv är dock inte intresserad av varken att åka skidor eller den business det för med sig, så jag håller helt enkelt koll på avstånd även i fortsättningen. Kanske förändras detta när barnen blir äldre, men som det ser ut nu finns inte intresset.

Detaljer

  • Namn: Skistar B
  • ISIN: SE0000241614
  • Senaste kurs: 117 SEK
  • Utdelning: 3,5 SEK
  • Direktavkastning: 2,99 %

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Skistar BSKIS B

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.