Viktigt om Akelius

Bostadsbolaget Akelius arbetar på att förbättra sin kreditrating, och siktar då på att lösa in sin populära preferensaktie.

Det svenska bolaget Akelius är med sina hyresfastigheter runt om i världen sedd som en ganska trygg investering; just hyresgästen är en bra intäktskälla. Eftersom deras preferensaktie delar ut varje kvartal lämpar den sig fint för oss som letar passiva inkomster.

För att kunna expandera snabbare behöver de dock låna mer kapital, och för att sänka räntan behöver de förbättra sin kreditrating — och där kommer preferensaktiens vara eller inte vara in i bilden.

Läs hos Petrusko

Jag varken hinner eller kan sammanfatta detta bättre än bloggkollegan Petrusko, så läs artikeln på hans blogg för att bilda er en uppfattning om vad Akelius håller på med för tillfället.

Bestäm sedan vad som är bäst för er själva.

Reflektion

Jag har personligen ingenting emot utländska innehav och utdelningar i EUR, men Akelius äger jag primärt för att jag kom in under inlösenkurs i dras preferensaktie.

Om bolaget nu avser lösa in dessa spelar det inte så stor roll för mig eftersom inlösen ligger över det jag betalat, men det är tråkigt att tappa ett av kassaflödena i portföljen.

Detaljer

  • Namn: Akelius Residential Pref
  • ISIN: SE0005936713
  • Senaste kurs: 347,50 SEK
  • Utdelning per kvartal: 5 SEK
  • Utdelning per år: 20 SEK
  • Direktavkastning: 5,76 %

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Akelius Residential PrefAKEL PREF

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.