Xact Högutdelande utdelning 2018

Här hittar du allt om utdelningen från den börshandlade fonden Xact Norden Högutdelande år 2018, inklusive sista handelsdag, direktavkastning och utdelning per fondandel.

Från Xact Fondförvaltning AB kommer en av utdelningsinvesterarnas favoritfond, Xact Norden Högutdelande. Denna fond äger över 40 bolag i Norden och betalar utdelning en gång per år, som motsvarar en direktavkastning på ungefär 4 %.

Här hittar du all information om deras utdelning för år 2018, bland annat vilka datum som gäller för handel, vilket belopp som delas ut och vilken direktavkastning det innebär.

Första utdelningen

Det här är första gången den relativt nya börshandlade fonden betalar utdelning, och Xact Fondförvaltning meddelar att den beslutade utdelningen för Xact Norden Högutdelande är 5,00 SEK per andel i fonden. Med en fondkurs på omkring 119 SEK innebär detta en direktavkastning på 4,19 %.

Det är härligt att se att fonden får en så pass hög direktavkastning, vilket bekräftar att det är en fond att lita på bland de utdelande börshandlade fonderna på marknaden.

Datum för utdelning 2018

Viktiga datum för 2018 års utdelning av Xact Norden Högutdelande:

  • Beslutsdatum: 2 maj 2018
  • Ex-datum: 23 maj 2018 (sista handelsdag är alltså 22 maj)
  • Utbetalningsdatum: 29 maj 2018

Jag äger Xact Norden Högutdelande långsiktigt, eftersom fonden med över 40 bolag innebär en bra bredd och trygg utdelning till min portfölj. Jag vill även tipsa om att du kan handla den utan courtage hos Nordnet, om du använder deras tjänst Månadsspar ETF — läs mer här.

Vill du hitta fler börshandlade fonder att handla hos Nordnet kan du läsa om dessa här: Börshandlade fonder i Månadsspar ETF.

Detaljer

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Xact Norden HögutdelandeXACTHDIV

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.