Svenska aktier med utdelning varje kvartal

De flesta svenska bolag delar ut en gång per år eller varje halvår, men det finns också de som delar ut varje kvartal — nu finns de allihop på bloggen.

Många läsare har hört av sig och frågat om svenska aktier som betalar utdelning varje kvartal, så jag tog tag i det och skapade en ny sida på bloggen där alla dessa alltid går att hitta. Det märks att återkommande utdelningar blir allt mer populärt, då man slipper vänta hela året på att få en klumpsumma, utan istället får lite mindre lite oftare.

Sidan heter Svenska kvartalsutdelare och uppdateras löpande.

Jag har fått många bra tips från Twitter, och tar så klart gärna emot tips även framöver — skulle du se någon aktie som saknas får du mer än gärna höra av dig, antingen med en kommentar eller via kontaktformuläret.

Just nu 40 aktier

I skrivande stund innehåller sidan 40 aktier, varav 21 är svenska stamaktier och 19 är svenska preferensaktier, som båda betalar utdelning varje kvartal. Bland de mest populära ser vi bland annat:

Även i Sverige finns det alltså riktiga kvalitetsbolag som ger utdelning varje kvartal. Jag hoppas verkligen fler bolag hoppar på trenden framöver.

Enfastighetsbolag

Det finns dessutom ett gäng enfastighetsbolag i listan, alltså bolag skapade enkom för att äga en specifik fastighet, och som ger utdelning varje kvartal från sagda fastighet.

Exempel på dessa är:

Om man vill investera i dessa enfastighetsbolag får man ett återkommande kassaflöde i portföljen, men man måste också komma ihåg att det innebär en ökad risk eftersom sårbarheten ökar — det finns alltså inga andra fastigheter som kan bära upp dessa om det behövs investeringar eller underhåll.

Vill man undvika denna typ av risk är det bättre att investera i bredare bolag som äger många fastigheter, exempelvis Akelius, Klövern, NP3 eller Castellum (som dock inte delar ut varje kvartal).

Kom gärna med tips

Har du tittat in på sidan och kommit på några aktier som saknas? Meddela mig gärna!

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Akelius Residential PrefAKEL PREF
 Akelius Residential DAKEL D
 Autoliv SDBALIV SDB
 Bonäsudden HoldingBONAS
 CastellumCAST
 Cibus Nordic Real EstateCIBUS
 Delarka HoldingDELARK
 Hemfosa FastigheterHEMF
 Kallebäck Property InvestKAPIAB
 Klövern PrefKLOV PREF
 Klövern AKLOV A
 Klövern BKLOV B
 KungsledenKLED
 Link Prop InvestmentLINKAB
 LogistriLOGIST
 Lundin Mining CorporationLUMI
 Lundin PetroleumLUPE
 MälaråsenMALAR
 NP3 Fastigheter PrefNP3 PREF
 PfizerPFE
 Sagax DSAGA D
 Saltängen Property InvestSAPIAB
 Solnaberg PropertySOLNA
 Torslanda Property InvestmentTORSAB
 Tre Kronor Property Investment3KR

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.