Brookfield Renewable köper tillbaka aktier

Inte bara småspararna passar på när världens börser går ner.

Efter att Brookfield Renewable Partners tappat 21,5 % av sitt börsvärde hittills i år uppger bolaget att de avser lansera ett nytt återköpsprogram, något som Torontobörsen idag officiellt har godkänt.

Återköpsprogrammet berör 8,9 miljoner aktier, vilket är 5 % av det totala antalet i bolaget. Nu kommer de ju inte köpa tillbaka alla aktier idag, men om vi räknar med dagens kurs om 34,26 CAD är återköpsprogrammet värt omkring 305 miljoner CAD.

Jag tycker det är utmärkt att de köper tillbaka aktier när den nått så pass förmånliga nivåer, likt vad Boston Pizza också avser göra det kommande året, något jag skrivit om tidigare. Återköp av aktier är vid låga aktiekurser ett enkelt sätt att stärka bolagets finanser.

Långsiktig i Brookfield

Jag är långsiktig ägare i Brookfield Renewable Partners då de har en stark global position i förnyelsebar elektricitet — primärt vattenkraft, men även sol- och vindkraft — med ett bra kassaflöde och en stabil utdelning. Även om marknaden har blivit orolig det senaste året uppvisar de godkända resultat och har sunda planer för framtiden.

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Boston Pizza Royalties Income FundBPF.UN
 Brookfield Renewable Partners LPBEP.UN

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inlägget har två kommentarer.
  1. Mkava015Mkava015

    Ligger också lång i BEP och passar på att fylla på till dessa nivåer. På 20 års sikt tror jag detta är en vinnare. Kikar du något på Brookfield Infrastructure också`?

    Gillar verkligen din blogg. Keep up the good work!

    1. En Passiv InkomstEn Passiv Inkomst

      Tack för din kommentar, och kul att du gillar bloggen! Jag har spanat lite på BIP, men har tyvärr inte hunnit sätta mig in i det ännu. Rent spontant tycker jag det låter som ett intressant koncept, men jag är osäker på konkurrens, avtalstider, och så vidare. Brookfield brukar dock ha fina rapporter, så när jag får tid över tänkte jag läsa på.