Handelsdag för courtagefri ETF

Den magiska dagen i månaden är här — nu läggs ordrar för börshandlade fonder hos Nordnet utan något courtage.

Många av oss har redan upptäckt Xact Norden Högutdelande, som är en bred nordisk fond vars innehav består av aktier i lågvolatila och högutdelande bolag — och som dessutom betalar utdelning i maj varje år.

Fonden har snabbt blivit en stor favorit bland oss sparare som är intresserade av, och inriktar oss på, utdelningsaktier. Men börshandlade fonder har en nackdel mot vanlig, och det är att det alltid utgår en köpavgift i form av courtage, precis som när du handlar aktier. Men inte alltid.

Handla utan courtage

Hos den svenska nätmäklaren Nordnet kan du köpa denna fond (och många andra) varje månad, helt utan courtage, genom att använda deras tjänst Månadsspar ETF.

Tjänsten innebär att du anger vilket totalbelopp du vill spendera tillsammans med vilka fonder du önskar och dess fördelning, och sedan handlas dem till lägsta möjliga kurs den 5:e varje månad.

Idag är det den 5 september, och därmed köps ett lass Xact Norden Högutdelande för min egen del på två separata konton.

Jag har skrivit om tjänsten förut — och det känns nästan som att jag tjatar — men jag vill inte att någon ska missa att det faktiskt går att handla en hel drös med börshandlade fonder utan courtage.

Vilka fonder kan man välja mellan?

Här hittar du en lista på de börshandlade fonder som går att välja i Nordnet-tjänsten: Börshandlade fonder i Månadsspar ETF.

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Xact Norden HögutdelandeXACTHDIV
 Xact SverigeXACT Sverige

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inlägget har två kommentarer.
  1. MatsMats

    Avis då norska Nordnet inte erbjuder XACT Högutdelande courtagefritt via sparavtal????
    Får flytta hem igen