Klarna ger fler räntefria dagar

Klarnakortet förbättras någorlunda genom en förlängd räntefri kreditperiod.

Jag har skrivit om bolaget Klarna och Klarnakortet flera gånger tidigare, och utöver att de tar ut en valutaväxlingsavgift vid handel i andra valutor än SEK — likt många andra — är den största nackdelen med kortet att de bara erbjuder 14 dagars räntefri kredit jämfört med konkurrenternas 40-60 dagar.

Innehåll

Fler räntefria dagar

Klarna ändrar nu Klarnakortets antal räntefria dagar från 14 till det lite mer normala 30 dagar, och även om detta inte innebär att de når hela vägen fram är det givetvis uppskattat att få 30 dagars kredit med ett kreditkort som både är helt gratis och dessutom smidigt att använda i mobilen.

Avgift för valutaväxling

Inledningsvis marknadsförde Klarna sitt kreditkort som ett kreditkort helt utan valutapåslag, men sedan en ny EU-lag trädde ikraft var bolaget skyldigt att redovisa valutapåslag, och då framkom att det tillkom valutapåslag tidigare i kedjan — nämligen hos Visa själva.

Sedan dess har de slutat marknadsföra kortet på det sättet, och för de som vill komma undan utan att betala avgifter finns det Bästa kreditkortetkreditkort utan valutapåslag[/url].

Mer om Klarnakortet

Ni kan läsa mer om Klarnakortet i mina artiklar:

Även om Klarna verkar välja att gå en ganska slingrig väg framåt med sitt kreditkort börjar de faktiskt närma sig en ganska bra produkt nu.

Välj rätt kreditkort

Vet du inte vilket kreditkort du ska välja? På sidan Bästa kreditkortet har jag sammanställt en lista över de kreditkort jag har testat tillsammans med deras respektive för- och nackdelar.

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Visa IncV

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.