Nya öppettider på utländska börser

Omställningen till vintertid leder till förändrade öppettider för utländska börser — från vårt perspektiv.

I natt har vi svenskar ställt om till vintertid, vilket ändrar öppettiderna när vi handlar aktier utomlands.

De utländska börserna har alltså inte korrigerat sina öppettider, utan detta påverkar endast öppettiderna utifrån vårt perspektiv; vi har ju åkt bakåt en timme i tiden.

Nya öppettider

Innan USA och Kanada själva har gått över till vintertid är öppettiderna på dessa börser förskjutna och hamnar en timme tidigare.

De nya öppettiderna är från och med idag kl. 14.30 - 21.00.

Detta innebär att du inte kan sitta och kvällsshoppa lika sent som man brukar kunna, så missa inte sista handelsdagar för utdelning och annat gott på grund av dessa förändrade öppettider.

Gäller en kort tid

Eftersom USA och Kanada själva snart går över till vintertid är de förändrade öppettiderna för oss svenskar bara ändrade en kort period; redan den 3 november ändrar

Detta innebär att öppettiderna återigen är de normala kl. 15.30 - 22.00 från och med den 3 november 2020.

Från och med att de nordamerikanska börserna öppnar imorgon vid kl. 14.30 är det alltså en dryg vecka av förändrade öppettider, innan de återgår till de vanliga tiderna.

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Brookfield Renewable Partners LPBEP.UN

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.